

DEVELOPMENT PERSPECTIVES, MANAGEMENT & PRACTICE

AN INTENSIVE WEEK-LONG TRAINING PROGRAMME

INAUGURAL BATCH: MONDAY, OCTOBER 1, TO SATURDAY, OCTOBER 6, 2018

VENUE: BOARD ROOM, MALTI AND JAL A. D. NAOROJI CAMPUS (TISS NEW CAMPUS), TATA INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES, DEONAR FARM ROAD, DEONAR, MUMBAI – 400 088

PLEASE NOTE:

*This programme is open to all Middle and Senior Level Development Professionals.

*Please note that there are only 25 seats for each batch. So, participation shall be only on first come first served basis.

*The participation fee is INR 7,000/- per participant per day and INR 35,000/- per participant for the one-week training programme.

*All participants shall be given a certificate of participation from the Tata Institute of Social Sciences for attending all the sessions of the training programme.

*For more details, please feel free to get in touch with Ms. Rajisha Vineet or Ms. Dwiya Saha on 022 2552 5848 or email us on tissaesdiiknowledgesharing@gmail.com

DAY 1: MONDAY, OCTOBER 1, 2018

Г

| Analytical and Conceptual Frameworks for Doing and Measuring Development | | | |
|--|---|----------------------|--|
| Time/Duration | Module | Faculty | Affiliation |
| 10:00 am – 10:30 am 30 minutes | About TISS AESDII | rohan sarma | Senior Fellow and Head – TISS AESDII, Centre for Public Policy and Governance, TISS |
| 10:30 am – 12.00 pm 90 minutes | Contextualising Social Responsibilities of State, Corporations and Civil Society Actors Against the Backdrop of Development Challenges | Prof. S. Parasuraman | Former Director, TISS and Current Senior Fudan Fellow, Fudan University, Shanghai, China |
| 12:00 pm – 01:30 pm 90 minutes | Sustainable Development: Perspectives, Management and Practice | Prof. Amit Lahiri | Chief Sustainability Officer and Executive Director, CECRAS, O.P. Jindal Global University |
| 02:30 pm – 05:00 pm 150 minutes | Assessment of Developmental Needs: Methodologies, Methods, Tools and Challenges | Prof. S. Sivaraju | Deputy Director, Hyderabad Campus, TISS |

DAY 2: WEDNESDAY, OCTOBER 3, 2018

| Fundamentals of Development Management | | | |
|---|---|----------------------|--|
| Time/Duration | Module | Faculty | Affiliation |
| 10:00 am – 01:30 pm 210 minutes | Fundamentals of Monitoring, Evaluation and Developing Matrices for Social Impact | Prof. Bhaskar Mittra | Associate Director, Tata-Cornell Institute For Agriculture and Nutrition |
| 02:30 pm – 04:00 pm 90 minutes | Measuring Human Development: Perspectives, Planning and Practice | Dr. Sandhya Iyer | Chairperson, Centre for Public Policy, Habitat and Human Development, School of Development Studies, TISS |
| 04:00 pm – 05:00 pm 60 minutes | Corporate Social Responsibility: Law, Project Management and Strategic Actions | Prof. Amit Lahiri | Chief Sustainability Officer and Executive Director, CECRAS, O.P. Jindal Global University |

DAY 3: THURSDAY, OCTOBER 4, 2018

| Organizational Development and Leadership | | | |
|---|--|----------------------|---|
| Time/Duration | Module | Faculty | Affiliation |
| 10:00 am – 12:00 pm 120 minutes | Organizational Learning, Development and Change | Prof. P. Vijayakumar | Chairperson, Centre for Social and Organizational Leadership, TISS |
| 12:00 pm – 01:30 pm 90 minutes | Transformational Leadership | Prof. Zubin Mulla | Professor, School of Management and Labour Studies, TISS |
| 02:30 pm – 05:00 pm 150 minutes | Thinking Differently: Strategies for Organizational Thought, Leadership and Action | Prof. Sasmita Palo | Dean, School of Management and Labour Studies, TISS |

DAY 4: FRIDAY, OCTOBER 5, 2018

| Frameworks for Reporting and Disclosures | | | |
|--|--|------------------|--|
| Time/Duration | Module | Faculty | Affiliation |
| 10:00 am – 01:30 pm | The GRI (Global Reporting Framework) Framework for Accountability, Sustainability and | Dr. Aditi Haldar | Director, GRI Regional Hub, |
| 210 minutes | Responsibility of Development Actor | | South Asia |
| 02:30 pm – 05:00 pm | | | Senior Chartered Accountant and Financial |
| 150 minutes | Organizational Financial Management and Strategies for Good Governance and Fundraising | Lalit Sethi | Consultant, TISS AESDII, |
| | | | TISS |

DAY 5: SATURDAY, 6TH OCTOBER 2018

| Building Partnerships | | | |
|--|---|-----------------------------|---|
| Time/Duration | Module | Faculty | Affiliation |
| 10:00 am – 1:30 pm 210 minutes | Workshop on Building Effective Partnerships through Communication, Documentation and Story-telling | Ami Misra Amita Parulkar | Programme Specialists, TISS |
| 02:30 pm – 03:30 pm 60 minutes | Workshop on Stakeholder and Resource Mapping | Ami Misra Amita Parulkar | Programme Specialists, TISS |
| 03:30 pm – 05:00 pm 90 minutes | Building Partnerships through TISS AESDII initiatives | rohan sarma | Senior Fellow and Head – TISS AESDII, Centre for Public Policy and Governance, TISS |

THE FINE PRINT

*This programme is open to all Middle and Senior Level Development Professionals.

*Please note that there are only 25 seats for each batch. So, participation shall be only on first come first served basis.

*All participants shall be given a certificate of participation from the Tata Institute of Social Sciences for attending all the sessions of the training programme.

*For more details, please feel free to get in touch with Ms. Rajisha Vineet or Ms. Dwiya Saha on

022 2552 5848 or email us on tissaesdiiknowledgesharing@gmail.com

PAYMENT INFORMATION:

*The participation fee is INR 7,000/- per participant per day and INR 35,000/- per participant for the oneweek training programme.

*Participants are requested to note that the above amount includes Breakfast, Lunch and three rounds of Tea/Coffee every day, Reference Materials, Institute Charges @ 10% and GST @ 18%.

A DEMAND DRAFT (DD) SHOULD BE DRAWN IN FAVOUR OF:

TATA INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES, MUMBAI

Please make the payments on/ by September 25, 2018.

Please download the GST declaration on the following url – <u>https://goo.gl/XF5Dzj</u> Please download the invoice requisition form on the following url – <u>https://goo.gl/UQd5ue</u>

The DD and GST declaration, invoice requisition form should be sent to the following address: Ms. Rajisha Vineet Empanelment Coordinator (Administrative),Secretariat, National CSR Hub, 10th floor, M.S. Gore Academic Building, Tata Institute of Social Sciences (New Campus) Deonar, Mumbai – 400088 Contact Number: 022-25525848